PC Reparaties

Is er een onderdeel defect, is uw computer te langzaam, krijgt u vervelende schermen, een virus of malware? Een monteur van Computerservice Assen komt graag bij u langs om een diagnose te maken.Veel storingen kunnen ter plaatse opgelost worden. Mocht dit niet lukken, dan kan de monteur de computer meenemen naar de werkplaats. U krijgt dan altijd een prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent.  

 

Heeft u een virus, zoals het politievirus of Cryptowall, waardoor uw bestanden versleuteld zijn? Computerservice Assen probeert samen met u de schade zoveel mogelijk te beperken.

Mocht uw probleem niet binnen een dag op te lossen zijn, dan is het mogelijk gebruik te maken van een vervangende laptop.

Wilt u veilig met uw laptop in het hele huis kunnen werken, maar bent u niet op de hoogte van de juiste manier van beveiligen? Computerservice Assen kan uw beveiligde draadloos netwerk aanleggen, tevens geven wij advies bij storingen. Ook voor uw bekabelde netwerk bent u bij ons aan het juiste adres.

De bliksem slaat in! Het gevolg is vaak dat voedingen uit computerkasten, die voor de energie van het systeem zorgen, defect raken. Maar dit kan ook komen door slijtage of kortsluiting.

Het werkgeheugen van uw computer kan het laten afweten. Computerservice Assen kan het geheugen controleren op fouten en indien noodzakelijk uit voorraad vervangen.
Dvd-spelers en dvd-branders branders worden gebruikt om dvd’s te lezen en/of te schrijven. Computerservice Assen kan een defecte dvd-speler of –brander uit voorraad vervangen.

U hoort tikkende of gierende geluiden als de computer start, u ruikt een smeulende geur of er komt geen geluid en geen actie. Alle kans dat de harde schijf op het punt staat kapot te gaan of al defect is. Harde schijven zijn ingewikkelde onderdelen van de computer, waar makkelijk iets mis mee kan gaan. Dit geldt vooral voor laptops, die meer te verdragen hebben.

Als de harde schijf kapot is, bent u natuurlijk vooral bang dat uw gegevens verloren zijn. Deze zijn in de meeste gevallen echter terug te halen. Maar het is beter dit te voorkomen door de harde schijf tijdig te vervangen en in ieder geval altijd te zorgen voor een backup van uw gegevens.

Het gebeurt soms en altijd op een ongelegen moment: uw computer crasht. Geen reden voor paniek. Computerservice Assen zorgt voor een backup van uw persoonlijke bestanden (zolang de harde schijf nog werkt). Hierna kijken we of het nodig is om een herinstallatie van Windows uit te voeren, of dat het probleem op te lossen is zonder een herinstallatie. In de meeste gevallen zullen we het systeem bij u afhalen om alles weer in orde te brengen. Alle bestanden worden overgezet en het systeem wordt opnieuw geïnstalleerd. Natuurlijk wilt u uw computer niet te lang kwijt zijn. Computerservice Assen kan er over het algemeen voor zorgen dat u volgende dag weer kunt beschikken over uw computer.
De computer start niet meer op. Dit kan o.a. komen doordat de processor of het moederbord defect is. Goede raad is duur. Of toch niet: Computerservice Assen kan dit probleem in de meeste gevallen snel en goedkoop oplossen. Wij zoeken voor u uit of het aan de processor of aan het moederbord ligt. Als het om het moederbord gaat, kan het soms gerepareerd worden, maar in de meeste gevallen is het beter het te vervangen door een gelijkwaardig of beter exemplaar. Datzelfde geldt voor de processor. Helaas geldt dit niet voor computers die ouder zijn dan 5 of 6 jaar: daarvoor zijn moederborden en processoren niet meer leverbaar.