Computerservice Assen biedt voor particulieren een compleet pakket aan diensten. Van pc- of laptopreparaties, netwerkinstallaties en online backup tot hulp op afstand.
 
 
contact Computer Service Assen

PROBLEMEN MET DE LAPTOP

We leven in een wegwerpmaatschappij. Vroeger stopte je sokken en bracht je kapotte schoenen naar de schoenmaker, nu gooi je ze weg. Hetzelfde geldt voor laptops. Als bijvoorbeeld het lcd-scherm kapot is, denken we dat de laptop total loss is en kopen we een andere. Maar dat is jammer, want meestal is het goed mogelijk een kapot scherm te repareren of te vervangen. En dat is veel goedkoper. Ook andere defecten aan de laptop zijn vaak te verhelpen. We hebben voor u de problemen die zich kunnen voordoen op een rijtje gezet en mogelijke oplossingen gegeven.

 

Het beeld blijft halverwege hangen

Op de bovenste helft van het scherm zie je het nieuwe beeld, maar op de onderste helft blijft het oude beeld hangen. Soms is het probleem op te lossen door druk uit te oefenen op de randen van het beeldscherm, maar als dat niet werkt, kan Computerservice Assen het probleem voor u oplossen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen.

 

Het beeld vertoont afwijkingen

Een denker beeld, gekleurde verticale strepen, een rode gloed of rode vlekken, omgedraaide kleuren, een brede, witte band, allemaal afwijkingen van het beeld die storend zijn of het werken zelfs onmogelijk maken. Computerservice Assen kan de oorzaak vaststellen en het probleem in de meeste gevallen verhelpen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen. Soms is de oorzaak een slechte videokaart. Als het gaat om een separate videokaart, kan deze vervangen worden. Als de videokaart geïntegreerd is in het moederbord, wordt vervanging heel kostbaar of onmogelijk en zal er een nieuwe laptop moeten komen. Dit geldt ook als de verbinding tussen het moederbord en de onboard video of videoconnector defect is.

 

De laptop laadt niet op

De laptop laadt helemaal niet meer op of u krijgt de lader niet eens meer aangesloten op de laptop, omdat er een leeg gat op de plaats van de aansluiting zit. Ook kan het zijn dat de laptop slechts met moeite opgeladen kan worden en dat u moet rommelen aan de adapter om de laptop aan te krijgen. Vaak begint het met speling op het oplaadpunt. Soms hoort u bij het aansluiten het geluid van een kortsluiting. Computerservice Assen kan dit probleem oplossen door de DC Jack te vervangen.

 

Toetsenbord werkt niet (goed)

U hebt een vloeistof over het toetsenbord geknoeid, waardoor het niet meer (goed) werkt. Of bepaalde toetsen blijven zomaar hangen of er zijn toetsen zoek of afgebroken. Computerservice Assen kan het toetsenbord voor u reinigen of vervangen.

 

De laptop maakt een raar geluid of helemaal geen geluid

U hoort een rammelend geluid of een geluid waarbij het lijkt of er iets aanloopt. Of u mist het blazende geluid dat anders uit uw laptop komt en de laptop valt uit. Dan is zeer waarschijnlijk de koeler/fan van uw laptop defect en moet deze vervangen worden.

 

Andere storingen

U hoort tikkende geluiden bij het opstarten, u krijgt foutmeldingen of de laptop start niet op. Waarschijnlijk is de harddisk defect. Computerservice Assen kan deze voor u vervangen. Vervanging kan ook wenselijk zijn, als u meer opslagcapaciteit wilt hebben. In dat geval kan een grotere harddisk geplaatst worden.

 

Er is breukschade

De laptop is beschadigd door een val of door ergens tegenaan te stoten. Er zijn breuken en/of de scharnieren zijn afgebroken. Computerservice Assen kan onderzoeken of herstel mogelijk is en een prijsopgave hiervoor maken.

Veel problemen zijn via hulp op afstand op te lossen.
Om gebruik te maken van deze dienst, dient u eerst te bellen met een van onze medewerkers.

Computer sneller maken

Wilt u uw computer sneller maken? Dat kan bij Computerservice Assen. Wij kunnen uw trage pc opschonen en uw harde schijf vervangen. In dit geval vervangen we de harde schijf door een SSD schijf. U merkt meteen dat we de computer sneller maken, want een SSD schijf heeft een flink snelheidsverschil ten opzichte van uw oude harde schijf.

Data verplaatsen bij een trage computer

Als wij uw trage computer sneller maken met behulp van een SSD schijf zetten wij uw huidige installatie over op de nieuwe schijf. U hoeft niet bang te zijn dat uw bestanden worden gewist, want we kunnen uw documenten, afbeeldingen, muziek en video’s overzetten op uw oude harde schijf. Deze blijft namelijk aanwezig naast de SSD. In het geval van een trage laptop zetten we uw bestanden over naar een externe harde schijf, tenzij uw trage laptop de mogelijkheid biedt voor 2 SATA-apparaten. Zo kunnen wij uw trage pc of laptop sneller maken.

Trage computer versnellen: snel en eenvoudig geregeld

Kiest u voor uw computer sneller maken bij Computerservice Assen? Dan voeren we deze oplossing uit in onze werkplaats. Als u in (de buurt van) Assen woont halen we uw systeem op en brengen we deze na reparatie weer terug. (zie onze tarieven voor haal- en brengservice). Deze bedragen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing. De bracket /het bevestigingsmateriaal zitten bij de prijs inbegrepen, de SSD schijf niet. En ziet u deze optie elders goedkoper? Dan passen wij de prijs voor u aan, mits de goedkopere prijs zichtbaar is op de website van het betreffende bedrijf. Laat ook uw computer sneller maken door Computerservice Assen.

Brengt u uw laptop of computer voor 11:00? normaal gesproken hebben wij alle genoemde SSD's op voorraad en staat uw apparaat vanaf 16:00 weer voor u klaar.

Prijzen SSD incl. inbouwen en overzetten systeem:
incl. reinigen en APK t.w.v. € 35,00

 

Kingston SSDNow: 
SSD 240 GB: vanaf € 109,00
SSD 480 GB: vanaf € 139,99
SSD 960 GB: vanaf € 169.00


Samsung EVO 870 Evo

SSD 250 GB: vanaf € 149,00
SSD 500 GB: vanaf € 169,99
SSD 1 TB: vanaf € 209,00
 
Samsung QVO 870 Evo
SSD 1 TB: vanaf € 189,00
 
 

 

Genoemde prijzen gelden voor Windows computers en laptop's.

Voor Apple apparatuur gelden andere prijzen, neemt u hiervoor contact op met ons om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Met onze backupservice bent u voorzien van een veilige opslag van uw gegevens op uw computer. U heeft bij ons 50 GB opslagruimte voor een vast bedrag per maand.

Wij bieden u een gratis ScanCircle computerdiagnose aan. Deze controleert uw computer in slechts 10-15 seconden op veelvoorkomende problemen. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden en er wordt niets op uw computer gewijzigd.

Subcategorieën

Is er een onderdeel defect, is uw computer te langzaam, krijgt u vervelende schermen, een virus of malware? Een monteur van Computerservice Assen komt graag bij u langs om een diagnose te maken.Veel storingen kunnen ter plaatse opgelost worden. Mocht dit niet lukken, dan kan de monteur de computer meenemen naar de werkplaats. U krijgt dan altijd een prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent.  

 

We leven in een wegwerpmaatschappij, Vroeger stopte je sokken en bracht je kapotte schoenen naar de schoenmaker, nu gooi je ze weg. Hetzelfde geldt voor laptops. Als bijvoorbeeld het lcd-scherm kapot is, denken we dat de laptop total loss is en kopen we een andere. Maar dat is jammer, want meestal is het goed mogelijk een kapot scherm te repareren of te vervangen en dat is veel goedkoper. Ook andere defecten aan de laptop zijn vaak te verhelpen. We hebben voor u de problemen die zich kunnen voordoen op een rijtje gezet en mogelijke oplossingen gegeven.

 

 

 

Hardware reparatie
Ook voor Apple reparatie's kunt u terecht bij Computerservice Assen. Wij repareren uw iMac, Macbook Pro of Macbook Air vakkundig en snel. Tevens bieden wij een scherm tarief. Wij gebruiken bij reparatie enkel orginele onderdelen en wij bieden u 3 maanden garantie op de reparatie.

Software problemen 
Ook voor software problemen kunt u terecht bij Computerservice Assen. Wij kunnen uw Mac software herstellen zodat u weer zonder problemen door kunt werken. Normaal gesproken treedt er niet snel een vastloper op, krijgt u een virus of raakt u geïnfecteerd door spyware zodat uw Mac trager werkt. U kunt uw appararaat naar Computerservice Assen brengen en wij zullen uw softwarematige problemen voor u oplossen.
Net als een auto, heeft ook een computer onderhoud nodig. Bij Computerservice Assen kunt u terecht voor een servicebeurt. Voor veel mensen is jaarlijks onderhoud voldoende, voor wat zwaarder gebruik is twee maal per jaar of vaker onderhoud nodig. Computerservice Assen kent 2 soorten servicebeurten, de standaard en de uitgebreide.