PROBLEMEN MET DE LAPTOP

We leven in een wegwerpmaatschappij. Vroeger stopte je sokken en bracht je kapotte schoenen naar de schoenmaker, nu gooi je ze weg. Hetzelfde geldt voor laptops. Als bijvoorbeeld het lcd-scherm kapot is, denken we dat de laptop total loss is en kopen we een andere. Maar dat is jammer, want meestal is het goed mogelijk een kapot scherm te repareren of te vervangen. En dat is veel goedkoper. Ook andere defecten aan de laptop zijn vaak te verhelpen. We hebben voor u de problemen die zich kunnen voordoen op een rijtje gezet en mogelijke oplossingen gegeven.

 

Het beeld blijft halverwege hangen

Op de bovenste helft van het scherm zie je het nieuwe beeld, maar op de onderste helft blijft het oude beeld hangen. Soms is het probleem op te lossen door druk uit te oefenen op de randen van het beeldscherm, maar als dat niet werkt, kan Computerservice Assen het probleem voor u oplossen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen.

 

Het beeld vertoont afwijkingen

Een denker beeld, gekleurde verticale strepen, een rode gloed of rode vlekken, omgedraaide kleuren, een brede, witte band, allemaal afwijkingen van het beeld die storend zijn of het werken zelfs onmogelijk maken. Computerservice Assen kan de oorzaak vaststellen en het probleem in de meeste gevallen verhelpen door de lcd-kabel of het beeldscherm te vervangen. Soms is de oorzaak een slechte videokaart. Als het gaat om een separate videokaart, kan deze vervangen worden. Als de videokaart geĆÆntegreerd is in het moederbord, wordt vervanging heel kostbaar of onmogelijk en zal er een nieuwe laptop moeten komen. Dit geldt ook als de verbinding tussen het moederbord en de onboard video of videoconnector defect is.

 

De laptop laadt niet op

De laptop laadt helemaal niet meer op of u krijgt de lader niet eens meer aangesloten op de laptop, omdat er een leeg gat op de plaats van de aansluiting zit. Ook kan het zijn dat de laptop slechts met moeite opgeladen kan worden en dat u moet rommelen aan de adapter om de laptop aan te krijgen. Vaak begint het met speling op het oplaadpunt. Soms hoort u bij het aansluiten het geluid van een kortsluiting. Computerservice Assen kan dit probleem oplossen door de DC Jack te vervangen.

 

Toetsenbord werkt niet (goed)

U hebt een vloeistof over het toetsenbord geknoeid, waardoor het niet meer (goed) werkt. Of bepaalde toetsen blijven zomaar hangen of er zijn toetsen zoek of afgebroken. Computerservice Assen kan het toetsenbord voor u reinigen of vervangen.

 

De laptop maakt een raar geluid of helemaal geen geluid

U hoort een rammelend geluid of een geluid waarbij het lijkt of er iets aanloopt. Of u mist het blazende geluid dat anders uit uw laptop komt en de laptop valt uit. Dan is zeer waarschijnlijk de koeler/fan van uw laptop defect en moet deze vervangen worden.

 

Andere storingen

U hoort tikkende geluiden bij het opstarten, u krijgt foutmeldingen of de laptop start niet op. Waarschijnlijk is de harddisk defect. Computerservice Assen kan deze voor u vervangen. Vervanging kan ook wenselijk zijn, als u meer opslagcapaciteit wilt hebben. In dat geval kan een grotere harddisk geplaatst worden.

 

Er is breukschade

De laptop is beschadigd door een val of door ergens tegenaan te stoten. Er zijn breuken en/of de scharnieren zijn afgebroken. Computerservice Assen kan onderzoeken of herstel mogelijk is en een prijsopgave hiervoor maken.