Defecte harde schijf

De harde schijf is één van de meest belangrijkste en meest kwetsbare onderdelen in uw pc, Mac of laptop. Na  verloop van tijd kan een harde schijf kapot gaan, daarom is het verstandig om deze op tijd te vervangen als er mankementen gaan voorkomen. U kunt altijd uw pc, Mac of laptop ter reparatie langsbrengen bij Computerservice Assen.

Er zijn een aantal signalen waar u uit kunt afleiden dat de harde schijf niet goed meer werkt:

  • Geluiden
  • Vastlopen of foutmeldingen
  • Een crash

Wij lichten deze signalen graag toe.

Harde schijf maakt geluiden

Als een harde schijf geluiden begint te maken, kan het zijn dat de harde schijf niet meer naar behoren werkt. Het getik wordt veroorzaakt door contact met een bewegingsbegrenzer. Deze geluiden zijn voornamelijk geluiden als schuren en tikken.

PC loopt vast of geeft veel foutmeldingen

Als een besturingssysteem veel vastloopt of er verschijnen steeds foutmeldingen ondanks dat het systeem op de laatste updates opereert, duidt dit vaak op een falende harde schijf.

De computer crasht regelmatig

Dit signaal is heel duidelijk. Als een pc crasht is er over het algemeen iets goed mis. Vaak is de harde schijf hiervan de oorzaak. Dit is vaak het geval als één van de andere signalen ook voor zijn gekomen.

Computerservice Assen kan voor u de harde schijf vervangen. Wilt u graag meer opslagcapaciteit? Ook dan kunnen wij de harde schijf vervangen. Neem contact met ons op!