Computer reparatie Smilde: ComputerService Assen!

 

Vertoont uw computer of laptop gebreken en bent u op zoek naar een computer reparateur in Smilde? Computerservice Assen lost het voor u op! Binnen enkele minuten rijden bent u bij onze winkel en werkplaats in Assen. Hier repareren wij snel en vakkundig uw laptop of computer. Geen tijd om van Smilde naar Assen te komen? Geef ons een belletje en dan zullen we proberen u telefonisch verder te helpen. Bij sprake van een reparatie kunnen wij ook gewoon bij u langskomen in Assen, Rolde, Tynaarloo, Vries of Smilde. Wanneer u 's ochtends belt kan de monteur van ComputerService Assen 's middags al bij u op de stoep staan.

Reparatie van laptop of computer in Smilde

In de meeste gevallen kunnen wij uw computer of laptop bij u thuis repareren. Natuurlijk kan het voorkomen dat er meer tijd en materiaal voor nodig is om uw apparaat te herstellen. Wanneer dit het geval is nemen wij uw computer, vanzelfsprekend in overleg, vanuit Smilde mee naar onze werkplaats in Assen. Wij hebben een groot assortiment aan onderdelen beschikbaar, waarmee wij uw computer in de meeste gevallen al snel kunnen repareren. Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan geven wij altijd eerst een prijsopgave. Pas wanneer u akkoord gaat beginnen wij aan het onderhoud van uw computer of laptop. Wilt u alvast een indicatie van wat uw computer reparatie gaat kosten? Bekijk dan onze tarieven voor een prijsoverzicht van onze diensten.

Actie voor inwoners van Bovensmilde

Maak nu kennis met ComputerService Assen, breng uw computer of laptop naar onze werkplaats in Assen en wij voeren de QuickScan kosteloos voor u uit. U krijgt tevens een lekker kopje koffie of thee. Maak daarom snel een afspraak en profiteer van deze aanbieding.

Gebruikt uw nog Windows mail of livemail 2012?

Wij adviseren om nu over te gaan stappen op een ander mailprogramma.

Reden:

Microsoft gaat stoppen met de ondersteuning voor dit programma.

 

wlm

Begin 2017 is het afgelopen met Windows Live Mail.
Microsoft stopt met alle ondersteuning van Windows Essentials, waarvan Windows Live Mail (WLM) deel uitmaakt.

 

Met ingang van 10 januari 2017 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials. Na die datum is het pakket niet meer te downloaden. De verschillende programma's die onderdeel zijn van het pakket, zijn daarna nog gewoon te gebruiken. Maar we raden dit niet aan: er verschijnen na januari 2017 geen veiligheidsupdates meer voor de programma's. Dat maakt ze kwetsbaar voor aanvallen. Het gebruik van deze programma's ontraden we om die reden.

Het wordt dus tijd de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een alternatief.

Alternatieven zijn:

  • in windows 8 en 10 heb je de mailapp, dit heeft niet onze voorkeur maar is wel gratis
  • u kunt via de webmail van uw provider gaan werken (is online) en is gratis
  • u kunt een gmail of een outlook.com account aanmaken, online inloggen en is gratis
  • overstappen op een gratis goed alternatief, wij helpen u hiermee graag.
  • overstappen op Outlook. Outlook is de betaalde versie van Microsoft die in het officepakket zit. Deze geniet onze voorkeur omdat het een betaalde versie is die altijd blijft bestaan.
Veel Android-smartphones worden niet meer ondersteund met de nieuwste versie van het besturingssysteem en een groot deel draait op een onveilige Android-versie waarin kwetsbaarheden aanwezig zijn. Dat meldt de Consumentenbond aan de hand van eigen onderzoek.

84% van de 171 toestellen die de Consumentenbond de afgelopen twee jaar testte, is niet geüpdatet naar Android 5.0, de meest recente versie, en de helft daarvan draait op Android 4.3 of ouder, terwijl er bekende veiligheidslekken in deze versie zitten. "Uit ons onderzoek blijkt dat veel toestellen nog niet eens twee jaar updates krijgen. Wij vinden dat consumenten recht hebben op een deugdelijk en veilig toestel. Fabrikanten zouden hun toestellen minimaal twee jaar na de releasedatum van updates moeten voorzien", zegt Bart Combée, directeur Consumentenbond.

De verschillen tussen de diverse Android-merken zijn groot. Bij Huawei draait meer dan de helft van de toestellen op 4.3 of lager, de rest op 4.4 en geen van de 23 geteste toestellen op Android 5 of hoger. Bij het veel kleinere Motorola gaat het een stuk beter, daar beschikken 5 van de 8 bekeken smartphones over Android 5.0 of 5.1. Maar ook binnen merken kunnen er grote verschillen zijn. De ruim twee jaar oude HTC One draait bijvoorbeeld wel op Android 5, maar de veel jongere HTC One Mini 2 niet. Ook bij Samsung, marktleider onder de Android-telefoons, draaien veel modellen op verouderde software.

Google brengt wel updates voor Android uit, maar de telefoonfabrikanten bepalen vervolgens of én wanneer ze een update uitrollen onder hun gebruikers. Soms vertraagt de provider een update, omdat hij er eigen functionaliteiten aan toe wil voegen. Bij toestellen van Apple en Windows Phones is het update-probleem volgens de Consumentenbond veel minder groot. Apple iOS krijgt zo’n 4 jaar na de introductie nog updates en Microsoft heeft toegezegd alle telefoons met Windows 8.1 gratis te updaten naar Windows 10 Mobile.

Actie

Fabrikanten melden niet hoe lang ze hun producten blijven ondersteunen en de informatie over updates op hun websites is vaag, zo stelt de Consumentenbond. De organisatie gaat er bij fabrikanten van Android-smartphones op aandringen dat ze de toestellen langer ondersteunen. Daarnaast is er ook een actie opgezet waarmee consumenten fabrikant kunnen laten weten dat ze toestellen langer van updates moeten voorzien.

 

Bron: security.nl

Windws Vista ondersteuning gaat stoppen
windowslogo

Windows Vista is gestopt Net zoals met Windows XP gaat nu ook de ondersteuning voor Windows Vista stoppen.

Wanneer gaat het stoppen?

Microsoft stopt op 11 april 2017 maar er zijn al software bedrijven die nu gestopt zijn zoals o.a de Chrome en er zullen in de komende weken / maanden nog veel software fabrikanten volgen.

 

Wat gebeurt er precies?

Er worden geen beveiligingsupdates meer aangeboden waardoor hackers en spyware verspreiders steeds meer ruimte krijgen om uw pc / laptop te hacken of over te nemen.

Ook bent u niet meer beveiligd bij telebankieren en andere geldzaken, wordt er geld afgeschreven dan krijgt u het niet vergoed.

Wat kunt u eraan doen?

Of niet meer op internet gaan of een andere PC of laptop aanschaffen.

ing 

Net als twee weken geleden heeft ING klanten met een Android-toestel weer gewaarschuwd voor een phishingmail die rondgaat en gebruikers uiteindelijk met Android-malware probeert te infecteren. Het gaat om de e-mail waar gisteren al op Security.NL aandacht aan werd besteed.

Volgens ING proberen criminelen via de phishingmails achter de inloggegevens van klanten te komen. "In dit specifieke geval vragen ze ook om het mobiele telefoonnummer van klanten. Als u op de link klikt uit de phishing mails en vervolgens uw gegevens invult kan er een frauduleuze app geïnstalleerd worden met de naam "ING Protect Service". Deze app is NIET van ING", aldus de waarschuwing van de bank.

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf DearBytes zou blijken dat zo'n 14.000 mensen de phishingsites hebben bezocht waar in de recente phishingmails naar werd gewezen en 3.000 er gegevens in hebben gevuld. Of dit ook correcte gegevens zijn is onbekend. Daarnaast is het onbekend of er gebruikers zijn geweest die de aangeboden Android-malware hebben geïnstalleerd. In het geval klanten dit toch hebben gedaan adviseert ING dat gebruikers de app verwijderen, hun gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen en hun bij- en afschrijvingen nauwkeurig controleren.