Gebruikte laptops

Laptops

Apple

Standaard systemen

Computerservice Assen is Official Partner van Microsoft Windows 10 check-in. Dat betekent dat gebruikers bij ons terecht kunnen met vragen over het nieuwe besturingssysteem of bij problemen met de upgrade. Computerservice Assen heeft hiervoor een speciale training gedaan.
 
windowschecking

 

Wat is anders in Windows 10?

 

Allereerst: alle goede elementen uit Windows 7 en 8 zijn samengevoegd in Windows 10. Het startmenu is terug. Bovendien is het systeem nog meer geïntegreerd in de Cloud.

Hieronder staan de belangrijkste punten:

 • Startknop is terug.
  In Windows 10 is het startmenu teruggekomen, maar ook de tegels van Windows 8 zijn terug te vinden in het menu. Gebruikers kunnen nu zelf aangeven welke onderdelen in de lijst moeten komen te staan.
 • Nieuwe Internet Explorer ‘Edge’
  De nieuwe Internet Explorer is twee keer zo snel als de oude versie en ook sneller dan Chrome en Firefox. Ook kunt u notities plaatsen bij een website en teksten arceren.
 • Laatste grote versie
  Vanaf Windows 10 kunnen nieuwe functionaliteiten automatisch worden toegevoegd. Er zal dus waarschijnlijk geen Windows 15 of iets dergelijks komen.
 • Beveiliging
  Met Device Guard wordt het nog moeilijker om virussen en dergelijke binnen te krijgen. Software die niet gecontroleerd is, wordt geblokkeerd. Uiteraard blijft een goede virusscanner nog wel belangrijk.

Upgraden naar Windows 10

 

Microsoft geeft het eerste jaar een gratis update naar Windows 10. Die kan uitgevoerd worden vanaf Windows 7 en Windows 8.1. Upgraden is niet moeilijk. U kunt ervoor kiezen het zelf te doen. Wel zijn er een aantal aandachtspunten. De belangrijkste daarvan is dat u een back-up heeft van uw belangrijkste bestanden. Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan.

U kunt er ook voor kiezen de upgrade door Computerservice Assen uit te laten voeren. U bent de computer of laptop in dat geval maximaal 1 werkdag kwijt. De computer of laptop wordt bij u thuis opgehaald  en weer afgeleverd. Voordat de update wordt uitgevoerd, wordt er een volledige back-uo gemaakt. Bij aflevering wordt alles aangesloten en getest.

De kosten voor een upgrade door Computerservice Assen zijn € 39,95 inclusief BTW en ophalen en afleveren.

Indien u de afgelopen 2 maanden een computer bij Computerservice Assen gekocht heeft, is de upgrade gratis.

 

Gratis update bij een service- en onderhoudscontract

Heeft u een service- en onderhoudscontract? Dan is de upgrade gratis. Heeft u nog geen service- en onderhoudscontract? Dan kunt u ook gebruik maken van deze aanbieding. Indien u nu een contract afsluit, is de upgrade voor u ook gratis. Een contract heeft u al vanaf € 10,95 per maand.

De voordelen van een service- en onderhoudscontract zijn o.a.:

 • Maandelijks automatisch onderhoud van uw computer of laptop
 • 60 of 90 minuten hulp aan huis en 60 minuten hulp op afstand per jaar.
 • 1 of 2 keer per jaar een controle van uw systeem (APK)

Daarnaast zijn er voordelige extra modules, zoals de 100% oke module en online backup. Tevens biedt Computerservice Assen sinds kort de module Cryptoprevent aan. Met deze module bent u beschermd tegen hackers die uw bestanden versleutelen en daarna een hoog bedrag aan u vragen om deze terug te krijgen.

Voor meer informatie over het service- en onderhoudscontract: Klik hier